Ohjeita opetukseen osallistuville

Ota ensimmäiselle kerralle mukaan koiran rokotustodistus. Aikuisilla koirilla on oltava voimassa oleva kolmoisrokote (penikkatauti, tarttuva maksatulehdus, parvovirus) sekä raivotautirokotus (rabies). Pentutunneille tulevilta, 12vk täyttäneiltä katsotaan myös rokotustodistukset, vaikkei kaikkia tehosterokotuksia ole alhaisen iän vuoksi välttämättä vielä annettu. Kennelyskä (parainfluenssa) rokote on vapaaehtoinen.

Erityisesti ohituskursseille osallistujilla on hyvä olla auto, jonne koira tarvittaessa pääsee omien suorituksien välissä lepäämään. Näin myös muita koiria pelkäävät koirat pääsevät osallistumaan ja oppimaan uutta ilman liian suurta häiriötä.

Suurimmalle osasta kursseista voi siis osallistua, vaikkei koira sietäisi lainkaan muiden koirien läsnäoloa. Kurssien sisällön kuvauksessa kerrotaan tarkemmin,  täytyykö koiran kestää muiden koirien läsnäoloa. Jos olet epävarma, niin ota yhteyttä, onko kurssi teille sopiva. Harjoitukset suunnittelen aina koirien yksilöllisen häiriöiden kestävyyden mukaan, jotta oppiminen on mahdollisimman tehokasta.

Koiran omistaja on aina vastuussa koirastaan, sekä sen aiheuttamista, että sille sattuneista vahingoista.

Huomioithan koulutustiloihin tullessa muut koirakot. Pidetään välimatkaa edellä menevään, jotta kenenkään ei tarvitse säikähtää kintereille tulevaa vierasta koiraa. 

Suosittelemme valjaiden käyttöä, joiden kanssa ei koiran kaulaan kohdistu tahattomia nykäisyä. Koulutuksissa voi käyttää myös solkipantaa tai kuonopantaa tarpeen tullen. Kuristuspantaa tai flexiä ei Operantin kursseilla käytetä.

Koiraa ei kannata ruokkia juuri ennen treenejä. Nälkäiselle koiralle ruokapalkka toimii paremmin ja oppiminen on tehokkaampaa. Pääsääntöisesti koira palkitaan ruoalla. Kiinnitä huomiota ruokapalkan laatuun. Helposti nieltävät, kosteat ruokapalat on treenatessa yleensä parempia, kuin isommat kuivat nappulat, joiden hitaampi syötävyys voi häiritä harjoituksen etenemistä.

Ruoalla palkitsemista helpottaa jos ruoka/namit on jossain pussissa tai taskussa, josta ne saat kädellä nopeasti. Kovin ahdas, takin tai housujen tasku voi olla hankala nopeaan palkitsemiseen.

Lelupalkka on myöskin hyvä olla mukana, jos koira pitää leluilla leikkimisestä. Lelua ei aina välttämättä käytetä palkitsemisessa, mutta oppimisen edetessä toiminnallinen palkka tuo koiralle lisää motivaatiota tekemiseen.

Ilmoittautumisen jälkeen saat vahvistuksen ilmoittautumisen vastaanottamisesta. Myöhemmin toisessa sähköpostissa saat laskun maksamista varten. Laskulla on maksuaikaa 7vrk. Pentuleikit, yksityistunnit ja yksittäiset treenit maksetaan käynnin yhteydessä pankkikortilla.

Jos sinulla on jotain kysyttävää, niin yhteystiedot löytyvät omalta sivultaan. Ota rohkeasti yhteyttä, kerron mielelläni lisää.