Yksittäiset treenit

Yksittäisiin treeneihin osallistuvien koirien perustaitoina on oltava , että pystyy syömään ollessaan samassa tilassa muiden koirien kanssa. Ja että koira sietää toisten koirien läsnäolon ilman hurjaa haukkumista, ainakin silloin kun toinen koira ei ole suoraan näkösällä vaan esim. sermin takana. Poikkeuksena Hillumatta hihnassa tunnit kts. tarkemmat tiedot tuntikuvauksesta. 

Alla on kuvaukset eri kertatunneista. Jokaisella tunnilla ei kaikkea mahdollista käydä läpi, joten pidetään tunnin alussa n.10min suunnitteluhetki. Halliin sisälle kannattaa siksi tulla ensin ilman koiraa. Ryhmäkokojen ollessa kuitenkin pieniä, saa jokainen henkilökohtaista ohjausta.

Tuntien kuvausten alapuolelta löydät varauslinkin, josta pääset tarkastelemaan vapaita treeniaikoja.

Kaikissa ryhmissä max. 4 koirakkoa.

Teematunti - luokse tulo: Luokse tulo on koiran tärkeimpiä taitoja. Jotkut koirat oppivat sen miltei luonnostaan, toisilla sen opettamiseen vaaditaan enemmän paneutumista. Yhteistä luokse tulon opettamiseen on käytöksen vahvistaminen ja yleistäminen erilaisiin tilanteisiin ja mahdollisiin häiriöihin. Luokse tulon teematunnilla kerrataan sen opettamiseen liittyvät keskeisimmät asiat ja jatkoharjoittelun tärkeys, jotta liikkeestä saadaan sujuva ja luotettava.  

Teematunti - kynsien leikkuu: Kynsien leikkuu on monen koiran luottamuksen kynnyskysymys. Yhteiselo voi sujua muuten hienosti, mutta kynsien leikkuusta ei tule mitään. Tällä teematunnilla käymme läpi miten opettelemme yhteisymmärryksessä mukavan tavan leikata kynnet. Samalla opit tavan, jolla voit opettaa koiralle muitakin haasteellisia käsittelytilanteita mukavaksi.  

Hillumatta hihnassa: Ei koiran ikävaatimuksia. Myöskään perustaitoja ei juuri tarvita. Edellytyksenä osallistumiselle on kuitenkin, että koira pystyy syömään ulkona uusissa paikoissa. Harjoitellaan vetämättä kävelemistä ja kiihdyttävien asioiden lähestymistä ja ohittamista.  Tunnit pidetään pääsääntöisesti ulkona. Jos on todella kurja keli, kaatosade, yli 15 astetta pakkasta tai myrsky niin koulutus pidetään hallilla. Tarkempi paikka ilmoitetaan sms viestillä viimeistään edellisenä päivänä. Autolla paikalle saapuminen on siis erittäin suotavaa, jotta koira pääsee tauolle ja liikkuminen onnistuu kätevästi. Treenipaikka vaihtelee Leppävesi, Huhtasuo, Seppälä, Viitaniemi, Palokka.

Toko treenit: Tottelevaisuuskoulutusta arkeen tai kisatavoitteellista treeni. Laita ilmoittautumisen lisätietoihin, jos sinulla on jo jotain erityistä mielessä, mitä tunnilla olisi hyvä harjoitella. Käydään tunnin alussa kuitenkin lyhyesti läpi, mitä toko liikkeitä kullakin on työn alla.  

Nose work etsinnät:  Treenit ovat vaihtelevasti joko koirakoulun treenihallilla tai Jyväskylän kaupungin alueella. . Treenipaikka ilmoitetaan sms viestillä.

Rally-toko I : Rally-tokoa ei niin vakavalla otteella. Harjoitellaan rally-tokon liikkeitä ja tutustutaan kyltteihin. Käy hyvin lajiin vasta tutustuville sekä ei niin vakavasti kisoihin tähtääville. Perustottelevaisuus on hyvä olla koulutettuna, että koira pystyy tekemään oman ihmisen kanssa asioita muiden koirien läsnä ollessa. Toki sermeillä saadaan rajattua tiloja, jotta toisten koirien ihan lähellä oloa ei tarvitse kestää.

Rally-toko II : Rally-tokoa edelleenkin ei niin vakavasti, mutta tehdään jo lyhyitä ratatreenejä, joten pohjia on hyvä olla koulutettuna. Koiran täytyy myös olla hallinnassa (rähisemättä ja riehumatta) toisten koirien läsnäollessa. 


Treenit 50min. 15€/krt.  Hinta sis. alv. 24%

Yksittäiset treenit maksetaan käynnin yhteydessä pankkkortilla.


Klikkaa itsesi Varaa aika nappulan kautta ajanvaraus sivustolle, josta voit katsoa lähemmin sinulle sopivia ajankohtia ja varata haluamasi tunnin.