Tämä Jessica Aschbergin luento on suunnattu erityisesti heille, jotka asuvat tai työskentelevät useamman koiran lauman kanssa. Jos vasta suunnitteletkin toisen tai useamman koiran hankitaa tai aihe muutoin kiinnostaa, niin tämä on huippu luento käydä kuuntelemassa. 

Luennolla käydään läpi mm. kuinka tasapainoiseen ja harmoniseen laumakäyttäytymiseen ja -elämään pääsee, kuinka sitä ylläpidetään, mitä ongelmia laumassa voi tulla ja kuinka ne vaikuttavat lauman toimintaan, kuinka huomioida yksilöt, ja miten suuri lauma käyttäytyy toivoituissa ja ei-toivotuissa tilanteissa. Luennolla käsitellään ja käydään läpi oikeita tilanteita, videoin, kuvin ja esimerkein.

Koiran laumakäyttäytymisen aiheita:

  • Koirien kommunikointi ja tunnetilat laumassa
  •  Hierarkia ja siihen vaikuttavat lauman sisäiset ja ulkoiset tilanteet
  •  Kuinka stressi vaikuttaa laumaan kokonaisuutena
  •  Miten ihminen voi vaikuttaa koiriin yksilöinä sekä laumana
  •  Koirien väliset konfliktit ja väkivalta
  •  Epäsosiaalisen koiran liittäminen ryhmään

Jessica Aschberg on Rovaniemeläinen eläintenkouluttaja joka on toiminut mm. rekikoirien parissa koko ikänsä niin Suomessa kuin Kanadassa. Hänellä on vankka kokemus isojen koiralaumojen kanssa työskentelystä ja kouluttamisesta.
Hänellä itsellään on tällä hetkellä 22 koiraa johon kuuluu erirotuisia ja ikäisiä yksilöitä. Laumaan kuuluu niin rekikoiria, suomenlapinkoiria, leonberg, yakutian laika, labradorinnoutaja sekä 2 ceskoslovensky vlcakia.
Mukana on rescueita, kodinvaihtajia ja muutama erittäin haastava yksilö. 
Eläintenkouluttajan työssä hänen vahvuudet ovat koirien väliset kommunikaatiotaidot, aggressiiviset koirat sekä useamman koiran kouluttaminen samanaikaisesti.

Luento pidetään Operantin lämpimissä koulutustiloissa osoitteessa Kirrinkuja 1, 40270 Palokka.

Hintaan sisältyy kavia ja teetä tauoilla.

Syömisien osalta jokainen varautuu itse. Käytettävissä mikro ruoan lämmitystä varten. Palokankeskuksen palvelut sijaitsevat lähellä, sekä viereisessä liiketilassa toimii Pizzeria Kirri, jonka pizzat ja kebeb rullat on ainakin hyviä. 

Luentopäivä 30.11.2019. Klo 10 - 17, sisältäen 2-3 lyhyempää taukoa ja pidemmän lounastauon.
Hinta 40€/hlö 

Laskut luentopäivästä lähetetään sähköpostitse marraskuun aikana.