Itseluottamusta ja optimismia arkatassuille 3.8.2019. klo 10-13.

Jännittääkö koirasi uusia tilanteita, asioita, ääniä, alustoja, ihmisiä tai koiria?

Tässä koulutuksessa paneudutaan siihen, miten voimme vaikuttaa aran koiran tunnetiloihin ja itseluottamuksen, optimismin ja hallinnantunteen kasvattamiseen.

Teoriaosuus 1 tunti:
Koulutuksessa käydään läpi ensin koiran tunteita ja koiran käyttäytymistä käytännönläheisesti teoriaan pohjaten. Lisäksi käydään läpi miten itseluottamusta ja optimismia voi lisätä ja millaiset asiat vaikuttavat niiden vahvistumiseen.

Käytännön harjoitukset 2 tuntia:
Teoriaosuuden jälkeen tehdään koirakkokohtaisia harjoituksia, joissa optimismia ja itseluottamusta vahvistetaan tutkivaa ja kokeilevaa käyttäytymistä hyödyntäen koiran omaan tahtiin harjoituksissa edeten.

Koulutus pidetään Koirakoulu Operantin hallilla, osoitteessa: Takomokatu 3, 41310 Leppävesi
Tarjolla kahvia ja teetä, halutessasi ota omat eväät muutoin mukaan. Huomioithan että hallilla ei ole wc tiloja.

Kouluttaja: Heli Väätäjä (TkT, AmO) on koirien käyttäytymisanalyyttisen ja kouluttamisen asiantuntija, joka on paneutunut koirien käyttäytymiseen liki 20 vuoden ajan omistajana, kouluttajana, testituomarina ja viime vuosina myös tutkijana. 

Heli toimii nykyään smartDOG lisenssitestaajana ja MH-luonnekuvaajana ja on toiminut sitä ennen kultaistennoutajien luonnetestin tuomarina, tarkkaillen yhteensä yli 1000 koiran käyttäytymistä erilaisissa testitilanteissa. Heli on myös Kennelliiton käyttäytymisen jalostustyöryhmän jäsen. Tutkijana Heli on paneutunut teknologian hyödyntämiseen koirien tunteiden, käyttäytymisen ja hyvinvoinnin näkökulmasta. Helillä on ollut koiria kolmesta roturyhmästä: paimenkoiria, noutavia ja ylösajavia lintukoiria, sekä seurakoiria. 

Tällä hetkellä perheessä on kultainennoutaja, työlinjainen cockerspanieli ja shetlanninlammaskoira, joiden kanssa Heli harrastaa TOKOa, Rally-tokoa, agilityä, MEJÄä, sekä spanielien metsästyskokeet ovat uutena tavoitteena. 

Heli on valmistunut WinNovan hajukoirakoulutuksesta 4/2018 knn Leijan kanssa (lude) ja  Tampereen yliopiston käyttäytymisanalyysiperusteisesta eläinkouluttajakoulutuksesta sekä KPEDUn eläintenkouluttajakoulutuksesta. 

Heli  kouluttaa ja luennoi Tampereen seudulla käyttäytymiskursseilla ja teemakoulutuksissa Pro MiuHau (https://promiuhau.fi/) nimisessä yrityksessä. Helin blogin löydät osoitteesta helivaataja.blogspot.fi.

Koirakkopaikka 60€, sisältää teoriaosuuden ja käytännön harjoituksia oman koiran kanssa. 

Laita ilmoittautumisen lisätietoihin:

  • koiran nimi, ikä, rotu ja sukupuoli
  • mihin asiaan tai tilanteeseen erityisesti haluaisit koulutusta
  • vapaasti lisätietoa koiran haasteista arjessa
Kuuntelupaikka 20€, sisältää teoriaosuuden ja mahdollisuus päästä seuraamaan koirakoiden tekemistä niiden koirien osalta, jotka eivät jännitä katsovaa yleisöä. 


Alla olevasta 'Varaa aika' linkistä pääset listaukseen, josta näet kaikki alkavat luennot sekä kurssit, joilla on vielä tilaa ja pääset halutessasi varaamaan oman paikan.