Jännittääkö ja arasteleeko koirasi paljon? Tuntuuko että uusiin asioihin tutustuminen on työlästä ja kouluttaminen tyssää monesti koiran jännittämiseen? Voi olla, että koirakouluunkin meno on jäänyt, sillä uusissa paikoissa oppiminen ei etene, jos kotonakaan. Tämä kurssi on teille.

Kurssilla ei ole ikä- tai taitovaatimuksia, koiralla eikä ihmisellä.

Jännittäminen ja arkuus voi ilmetä esimerkiksi asioiden alituisena välttelemisenä, murinalla tai haukulla uusia asioita kohtaan tai paikoilleen ’hyytymisellä’. Käyttäytymisten kirjo voi olla hyvinkin laaja, kun koira jännittää monia asioita.  (Pelkkien koirien ohitushaasteiden kanssa painiville on tarjolla yksittäiset Hillumatta hihnassa tunnit ja Ohituskurssit.)

Harjoitellaan itseluottamusta lisääviä asioita ja tuetaan koiran herkempää temperamenttia. Käydään läpi erilaisia tapoja lisätä koiran rentoutta arjessa ja tarkastellaan koiran hyvinvointia laajemmin, mitä kurssitoiminnassa normaalisti. Ryhmätuntien etuna vrt. yksityiskoulutukseen on ihmiselle vertaistuen saaminen ja koirille mm. mallioppimisen hyödyntäminen.

Ensimmäisellä kerralla kokoonnutaan ilman koiria. Tunnin alussa on pieni teoriapaketti ja käydään sitten läpi kunkin koirakon erityisiä haasteita sekä etsitään niitä hyviä puolia, miksi se oma koira on kuitenkin niin mahtava. <3 Saatte myös pienet kotiläksyt treenattaviksi ennen ensimmäistä käytännön koulutuskertaa.

Kurssin tavoitteena on lisätä koirien hyvinvointia ja ihmisten taitoja ohjata ja tukea arempaa koiraa iloisempaan pitkäaikaiseen mielentilaan.

Kurssin pituus 8 kertaa 50min., joista ensimmäinen ilman koiria.

Hinta 136€/koirakko

max. 4 koiraa ryhmässä

Alkavat arkatassujen kurssit ja harjoituspäivämäärät:

  • 13.1. maanantaisin klo 18 - 18:50, harjoittelupäivät: 13.1., 20.1., 27.1., 3.2., 10.2., 17.2., 2.3. ja 9.3. Huom. EI 24.2. Kouluttajana Anne Nyrönen

Joskus on hyvä vain ihmetellä maailman menoa.